2022-10-09 913 浏览
睇到open rice 介绍,山长水远去元朗打算帮衬,见舖头外有几人等位,于是问职员,佢哋话冇派筹,自己排队等就可以,当时外面有两男 及一男女等位,我相信我都排第三啦,我系一家三口,三位,跟住见前面一男有朋友到,职员问个男仔系咪齐人,后就带佢两位入座,当时舖外仍有一男 及另一对男女,咁我都应该仲系排第三啦,等左十五分钟,大家都系舖外行行企企,冇特定排定队,呢个时候又有一家三口到,同我一样两公婆加小朋友,又系舖外行行企企,突然职员又出嚟分别问几多位,问完一男,再问情侣,之后问最后到的一家三口,再问我,问完我几位后,我就再提醒职员我先过果一家三口到的,点知对方竟然唔认,话我冇排队,我同佢讲你一嚟到已经见到我哋啦,谂住职员会出面澄清,点知职员一句话:我哋唔会牵涉你哋争拗,之后就走返入舖,果一家三口的小妹妹都话系人哋嚟先,个爸爸竟然厚面皮坚持不退,再问职员,佢仍然只系话佢哋唔会理,于是我太太话唔好拗喇,职员咁嘅态度间舖头都唔方会好,决定唔食,所以未帮衬呢间嘢已经一肚气!!
2022-10-09
午餐