2019-06-02 1666 浏览
因为喺附近,加上呢度多位,同朋友一班人食饭都多黎呢度。一直觉得食物冇咩特别,但容纳到多人所以都冇所。一如以往,逢星期日中午,成个卓尔居商场既食店都好多人,我地又人多,呢间有位就紧系入啦。呢间餐厅本身系烧烤店,但中午都有饭有乌冬可以食,而且叫定食系有前菜,有甜品,选择都多。前菜不论系牛/鸭胸,试过几样都系冻食;甜品就有布甸,jelly,不过不失;虽然餐厅有哂韩文,又有心心手势形状既灯,不过定良呀拉面乌冬𠮶啲都偏向日式,味道唔系特别好,但价钱相宜而且唔算差。不过佢地俾既水,味道成日有啲怪味,但都算小问题,唔饮就由佢😅。另外呢度用平板电脑落单,我地通常都系逐个叫,各自为政,睇情况就会禁个落单制(有时都两三个就禁一次落单,因为部机慢,有时又hang机,惊啲野冇左)今日我地八个人,有三个叫咖哩牛肉乌冬,一个鸡块乌冬,一个炸虾定食,一个牛肉饭,一个滑蛋猪扒饭,一个吉列猪扒定食。(大约系咁啦,有一两个唔太记得)到野食黎既时候,黎多左个帆立贝乌冬,我地就话我地冇叫啦,睇单问清楚大家,都系冇人叫过既,但个侍应一黎就话:「有架,系呢度架,摆低啦。」然后就走左。唔知点解会多左,加上有人落单时都见过无啦啦多左

(大约系咁啦,有一两个唔太记得)

唔知点解会多左,加上有人落单时都见过无啦啦多左个帆立贝乌冬,但取消左,另外又有人之前黎食过都有呢个情况,我地都想find out究竟咩事。都明白喺佢地角度会觉得我地叫左唔认数,但我地又的确冇人叫过加上唔系第一次发生。

咁我地开个平板再试过,发现每次等得耐时hang机就会出现呢个情况。叫面食时,无啦啦会弹左个画面要再拣过汤底同野饮(本来已拣完),拣完之后个落单位置会由0变左2,有2、3次都系咁,我地就拍低左条片,谂住同职员讲返,都系好声好气地讲,想避免事件再次出错,善意了解下系咪系统出错,佢睇完条片都唔信我地,佢禁左一次冇事就话明明冇事。😅😅

本身普通一餐饭,啲野食冇咩特别都冇谂住写,都冇特别影相,但有啲个别侍应态度麻麻,食得不太愉快,另外提醒大家小心啲,落单时望清楚有冇出错。