2024-07-27
系社交媒体网站见到有foodie reels介绍依间串烧店,谂住开开心心同朋友gathering,点知中晒伏,食到一肚气。依间餐厅食物质素正常不过不失,但价钱贵,$12-22串烧一定要嗌两串起。无水提供,饮酒价钱还好,但非酒精类劲贵,水/可乐都要30几蚊。店员态度串串贡,老实不客气。有啲串烧款式一定要叫两串起,听到有其他食客问一串有几多旧,店员居然答:「我唔知你问紧乜。」😮然后食紧野嘅时候不停急住收走啲碟,明明未食完都擅自将几碟野嘅野食grp埋一碟,好disturbing。朋友想要个吉杯,店员听唔明问咗几次然后仲要话:「你讲紧乜,咩吉杯,空杯呀?」真系无言。😶🌫️😶🫥另外店舖卫生都好唔开胃,见到啲店员会一只手戴手套,另一只唔戴。不论上菜、收碟、倒野饮、收钱都系同一只手套。🤮🦠🧤点餐纸上写明用餐时间2小时,结果我地食咗1.5小时就比店员话够钟交枱,要我地埋单走人。不过我地本身都唔打算再嗌野食,食得好唔舒服,都想快啲闪人。😮💨🏃🏻💨上openrice睇返啲食评发现原来都有其他人话餐厅服务态度差,好后悔当初无留意。依间餐厅真系永不光顾,比钱买难受!🤕😢😡