(非会员)
2008-07-30 2 浏览
八千代是本人近期最钟意的日本拉面,一想到日本拉面就会帮衬佢。最欣赏其糖心鸡蛋,相信厨师一定落左唔少苦工,另外酱油汤底都系好好味。7月1日游行完毕,跟老公在谂晚餐安排,晌中环.........个脑就即刻出现咗八千代。到左店门,见仍有两张4人的空枱,于是就示意男恃应我地想坐其中一张。男恃应呆了两拍后示意我地可以坐低。点知我正在弯身既时候,男恃应话:"唔可以坐晌张枱既同一边 (即要面对面坐),老公马上跟男恃应讲:"如果稍后您有客人需要呢张枱,我们可以退还座位比您。",我连忙补充:"以前晌呢度我地一直都系咁样坐果㖞。" 男恃应无考虑就马上拒绝: "而家唔可以!"。我同老公都唔知点解佢地既服务咁无弹性。最初开店没有太多客人的时候,服务仲亲切。但而家一日比一日差,唔通名气大左,就要咁??于是唔需多讲半句,我地一齐步出八千代!相信佢地咁既服务态度,一定有相当大既改善空间。不过对我同老公黎讲,以后都唔会再帮衬,因为我地都认为服务质素系食店的重要元素,无良好的服务,更好更美味既食物都会失色。KL30/7/2008

KL
30/7/2008