2017-10-03 445 浏览
本身冇谂过写食评,所以冇咩影相。但由于服务态度真系唔好,而且几样食物实物同照片实在不符,所以忍唔住上嚟写食评。我哋一行七人,老板请食饭当庆祝中秋节,老板之前食过,佢话好好食,所以就提议我哋食呢间餐厅。我哋每人都点了一个set lunch ,另外点了一个枝豆,及一个吞拿鱼海胆寿司。呢个吞拿鱼海胆寿司,都几好食,可惜我唔钟意佢加左黑松露,那个味道盖了海胆的鲜味。这个听同事讲,好似要差不多$200只有两件,由于我哋有七人,所以点了4碟。而我点了这个御膳,味道不过不失,我喜欢那个烧鱼,但那个牛肠真的有少少过肥,所以我不太喜欢,好彩我同事喜欢食,我就给了他以免浪费。另外有一小碟squid,可惜我觉得太咸,唔钟意食。这两个菜式都没什么太大问题,有问题的另外两个,我没有影相(因为我真系冇谂过要写食评)。我有三个同事点了满泻海鲜丼,餐牌上真系好吸引,啲刺身鳗鱼真系满泻,可惜那个丼来的时候,完全没有满泻,不过他真的有两块好长的鳗鱼。同事觉得那个刺身麻麻地,唔知系唔系由于啲饭有d比较暖,所以那些刺身都是暖暖的,并没有平时那种好新鲜的感觉。这个要成$268 ,都几贵呀!另外最有问题的就是那个黑毛和牛定食,餐

另外最有问题的就是那个黑毛和牛定食,餐牌上的照片真系超超超吸引,有几块大大嘅和牛烧左五成熟左右,而且价钱要$298 ,所以我哋都好期待。点知那个定食来的时候,我们简直O左嘴,以为黎错嘢食,那几块牛跟相比简直差了一大截,很细很干身的,另一同事就话就好似金菇肥牛卷的肥牛。于是我地就反映,其中一两个侍应都解答唔到后,就叫了一个senior 嘅侍应解释,他只是说当然唔可以做到照片那样啦,但我哋话我哋明白,但系都唔可以相差这么远呀!那个senior就叫我地拣其他嘢食啦,或者同返厨师讲,我同事都未决定到,于是那个侍应就把那碗饭拿走,隔了15至20分钟左右,他给我们另一碗,当然一定冇餐牌上那个照片一样,但都比之前那碗好好多,起码唔系之前全熟,今次都有6/7成熟度,而且那个肉都比较嫩。
经过这次换食物事件,已经觉得侍应态度不是太好,当我们叫埋单及要一杯水给我同事食药后,第一个男侍应应完后,过了5分钟左右都冇野黎,所以我地叫了另一位女侍应,那个女侍应真系有做到,可惜全程黑面,好似我哋得罪佢咁,好老实讲呢餐饭以lunch黎讲一啲都唔平,但完全系贴钱买难受。
所以我哋系唔会再去呢间餐厅,以咁嘅lunch价钱好多地方都可以食到,仲要系有质素有服务。
2017-10-03
午餐