2023-04-21
因为班机delay,夜咗返香港,返到嚟想揾餐厅食野都已经九点嘅事。而家好多餐厅都收十点,鱼匠都唔例外。朋友之前食过话觉得唔错,所以带咗我去食个快餐医医肚先。去到已经九点二,店内小猫三只食紧饭,门口女店员似乎赶收工唔系太想招呼我地...咁我同朋友嗱嗱声落单啦,呢个时间就由男经理开始招呼我地喇。我同朋友都拣咗火灸盛丼,配三文鱼同赤贝刺身,跟百香果绿茶。都知佢地赶住埋数,一落完单即刻叫我地埋单先。拣呢款系因为佢唔洗开炉煮,切鱼生烧两下,一嚟快d有得食😂二嚟无咁得罪厨房大佬。落单后几分钟已经有得食,个火灸盛丼同餐牌个样差唔多,无因为赶时间而无摆盆。火灸盛丼唔算好大碗,有三文鱼,带子,左口鱼之类,d鱼生灸过都好食;刺身方面刀功几好,切得靓仔,唔系碎湿湿咁。衞生理由,芥末就系独立包装果只。饭系有加醋嘅寿司饭,整体加埋都好食同满意嘅。因为店员收哂工,经理见我地好尴尬劲急咁食,仲安慰返我地转头,话唔紧要,佢地餐厅本身都系收十点😂我地食完好似九点九就闪咗,唔想阻人清场收工😂食物质素同性价比系中上,不过我应该会因为经理嘅好态度,而再去帮衬。
而家好多餐厅都收十点,鱼匠都唔例外。
朋友之前食过话觉得唔错,所以带咗我去食个快餐医医肚先。
咁我同朋友嗱嗱声落单啦,呢个时间就由男经理开始招呼我地喇。
衞生理由,芥末就系独立包装果只。
饭系有加醋嘅寿司饭,整体加埋都好食同满意嘅。