2024-11-25
好几年冇帮衬过,近哩一两个月食返,一次堂食都还可以接受。打后有两次外卖自取,第一次俾咗钱嗌分汤,结果冇分到,小事嚟,讲声攞入厨房分返开。第二次最嬲,嗌咗个盐酥鸡面,分汤走青,返到屋企一打开,啲葱好似唔使钱咁成碗汤都系,最过分就系盐酥鸡面,我啲盐酥鸡呢?打电话落去铺头反映问题,系一个阿姐听电话,个阿姐就系咁强调几次话:厨房做紧中学学校订餐,有甩漏在所难免。系呀,一次半次梗系冇问题啦,但系今次已经唔系第一次,做唔到咁多个外卖就咪学人接咁多啦。初时都好声好气同佢讲,后尾阿姐就话:我就唔信其他餐厅冇甩漏喇。哇~听到哩句说话即刻火都嚟埋,我而家系你哋餐厅买外卖,甩漏嘅系你哋,唔通系我嘅问题?一日有过百个中学外卖就大晒?walk in嘅外卖单就唔系单?仲好意思话我打横嚟讲,错就系错,道歉就一定要㗎啦,唔想俾人弹就唔该做实事啦,讲咁多解释做乜姐?冇人想知你一日做几多中学外卖单啰,我只系想正常食餐有𩠌饭啰,你哋嘅错误要我嚟埋单?你估你哋嘅食物味道真系好好咩?如果唔系近近地又加上谂唔到食乜,我真系唔会帮衬啰!永远black list~~冇下次!