2017-11-28 459 浏览
因为钟意食陈根记wasabi手撕鸡, 所以间中都会同朋友过嚟食, 上个月同男朋友行完宜家家私, 经过沙田就特登过去食陈根记。 我哋都知道陈根记好多人帮衬, 好忙。就算佢好多位都好, 但系都好爆。 揾咗一阵侍应带我哋去一个最边边嘅位, 基本上成个大排档都系有瓦遮头嘅。咁𠮶日就落雨喇, 本身都净系毛毛细雨, 之后就开始落大雨。 我哋坐𠮶个位太边 , 𠮶阵时未点嘢食嘅, 啲雨水就撇落我哋个身同埋张枱到。咁我就见到其实佢边边系有张透明胶帘绑住咗。应该系落雨嘅时候或者咩突发情况底下会好似个窗帘咁样放落嚟, 挡下风挡下雨嘅。 之后就叫咗个侍应过嚟, 都用好礼貌嘅语气问佢可唔可以帮手落咗个帘。之后佢唔知系咪太忙好燥底后一野闹我哋, 用啲好恶劣嘅语气闹我地。话我地唔识整个帘唔代表佢会识整。 我都系嚟食餐饭啫, 个位要撇雨我都未话你哋, 好声好气叫你帮手落下个帘。如果你真系唔识落或者你话你好忙叫我自己落, 其实我都唔会好介意。 但我唔expect无啦啦咁样样比你闹难受你气。个个工作都忙啦, 唔代表你要对啲食客出气。最后隔离枱同样俾雨撇紧嘅人就出去叫左第二个工作人员帮手整。 咁嘢食我哋就叫做叫咗以下𠮶啲

最后隔离枱同样俾雨撇紧嘅人就出去叫左第二个工作人员帮手整。

咁嘢食我哋就叫做叫咗以下𠮶啲 我都唔介绍啦, 因为我自己就唔打算再食呢一间大排档。