2021-06-20 116 浏览
之前食过都几好食,虽然价钱算偏贵,谂住今日父亲节带爸爸黎食,想避开最旺嘅时间,所以11:00到餐厅食(睇过餐厅营业时间系10:30开铺嘅)因为我地有5个人所以我地选择出面啡色枱坐,见到张枱同啲凳都好污糟,所以我地其中一位去左counter同一位男同事讲,男同事用啲唔耐烦嘅语气回应「等一等啦好吗」。另一位女同事的态度仲差,佢话「等一等啦,我地岩岩开工炸,系仲未开工添呀」我唔明你地写开10:30,系餐厅未开门定系呢位女同事未开工?咁佢未开工咪唔好争住回答,仲要态度语气咁差!我地都唔该前唔该后,亦都唔系要你即刻过黎抹,其实系唔应该将你唔想开工嘅心情发泄落客人身上!之后仲要比我地其中一位见到个位女同事用力扔笔,态度极差,我地一家唔想影响心情所以即刻走,亦都觉得你地嘅食物唔系好食到要客人受啲咁嘅气!以后都唔会再光顾,亦都唔会再推介朋友黎食!
(睇过餐厅营业时间系10:30开铺嘅)