餐厅: 天仁茗茶 (港鐵天水圍站)
资讯:

2024-01-24 150 浏览
每次嗌天仁茗茶都好似抽奖咁样,一时又好水,啲珍珠又未煮熟,一时又会好唔错。今次经过港铁站,发现好耐冇饮天仁,突然之间啲奶茶瘾上咗嚟,于是嗌咗热珍珠奶茶、热珍珠奶绿,冬天饮完热奶茶成个人即刻暖咗多好,两杯奶茶茶味均比奶味较为浓郁,正常发挥,热饮来讲,个人会比较推荐珍珠奶绿多过珍珠奶茶,热嘅珍珠奶茶茶味太重,冚过晒啲奶味,就纯粹似红茶加咗糖咁。另一方面,想讲天仁茗茶员工服务态度有好大嘅进步空间,上次落单𠮶阵可能已经九点几,人流比较少,啲员工好似开始执紧嘢,准备放工,黑口黑面,用一个「你阻住我收工」嘅口吻同我讲嘢。今次再帮衬,只系因为成个地铁站得佢呢间奶茶舖,而且冬天好冻,我净系想买完快啲返屋企,但可见员工嘅态度明显冇改善,仍然系「被逼营业」feel,其实,员工若果唔想翻工我唔会强逼你,希望可以俾返啲态度。