2019-06-19 613 浏览
朋友生日,佢又钟意哈利波波,就特登拣咗呢间主题餐厅,同佢切蛋糕,间餐厅胜在夜晚就变酒吧,开到好夜。因为朋友要夜啲先到,我同其他朋友就食咗晚饭先,再等埋佢11点几上嚟一齐到咗12点切蛋糕。一去到我同朋友想坐近窗口位,但系店员话冇位要我地坐去另一边,但明明窗口旁有吉枱,我哋就以为有人订咗,不以为意。到咗我哋食完饭,窗口𠮶边仍然无人坐,我哋就要求掉位过去,另一个店员就话冇问题。到咗最后主角到咗,我哋本来四个人,后来仲有一个朋友加入,隔离个张四人枱只系坐咗两个人,而隔离嘅客人亦好好人主动想让另外半张枱比我地,当我地想将张枱拍过嚟嘅时候遭店员阻止,唔俾我哋拍张枱,话要问过老细先,最后结果竟然系唔俾。我哋冇同佢争拗,就好迫咁五个人坐张四人枱,但明明隔离系有枱嘅,亦无人坐。事后我哋发现,系某两个店员态度特别唔好,处事方式亦有问题,讲返佢嘅食物质素,食物份量系比较少,同埋价钱算系中上,但其实都系好食嘅。另外嘢饮亦尚算精致好饮,餐厅环境亦算坐得舒服,不过就算系咁,下次都唔会黎帮衬了。