2021-05-30
19778 浏览
疫情其间我都真系无食过自助餐,今次黎个大解放,仲要拣到去海洋公园既Marriott Marina Kitchen,劲食一番酒店系正海洋公园站隔离,非常方便,Marina Kitchen 当然以海洋为主题,衬返主题公园,地方阔落,环境都不错冷盘呢度食物款式都唔少,有沙律、cold cut,冷盘海鲜,隔离就系寿司bar, 刺身款式都有6款,冷面、冷盘、寿司,可惜我最爱既带子刺身唔知点解好咸,平时应该好鲜甜架嘛,唔会咸架嘛😵💫热食当中龙虾、鲍鱼都不错,鹅肝配多士真系好甘香,油脂爆灯,卤水拼盘,鹅片味道都不错韩式和牛油脂丰富,可以配生菜,紫苏叶,再加d辣酱麻油一齐食,中和返个油腻感粉面呢度仲有虾子面,自选粉面,惊唔够饱既都可以食返碗,仲有多款调味料可供选择,瑶柱虫草花炖瘦肉汤,味道咸左少少,不过唔油几好饮甜品Cake cup外型精美,细细件就可以试多几件,雪糕柜系会不停转架,真系旋转with me呀😆,我拣左开心果gelato,唔太甜几好味,但全部都系cake,甜品种类唔算多,有d失望虽然甜品同带子有d失望,overall食物都算不错但服务我就真系觉得有待改善,book位时可能沟通上有d误会
冷盘
热食
粉面
甜品
虽然甜品同带子有d失望,overall食物都算不错
但服务我就真系觉得有待改善,book位时可能沟通上有d误会,座位不是我地想要的,我地想换过张枱,带位的应该尽量解释不能转既原因,但佢讲左两句🙄,会唔会我地🙄先呢?客人唔理解都无可能对住个客🙄!
客人问龙虾系来自边度,大厨竟然答我唔知,咁基本都答唔到,我除左O咀都来不及反应,全部侍应给我感觉似赶收工,希望佢地今日赶收工后听日会做好d啦