2023-06-19 225 浏览
今日行过买左两杯野饮,谂住拎返屋企饮所以就要左个胶袋。当时店舖入面有两个店员,咁啱我买果阵我前面仲有六七杯野饮要整,而我系呢批客入面嘅最后一个。咁冇问题我就等左一阵,等到整完我果两杯果阵其中一个店员唔知系要去洗手间定做咩就急急脚咁准备走,冇俾胶袋我啦,咁都冇问题嘅,人有三急我明。咁系佢走之前就同佢讲我仲有个胶袋,佢就叫另一个店员俾我胶袋我啦,但可能入面果个店员冇理佢,咁佢又行返返黎去抽左个胶袋俾我叫我自己装。咁其实本黎都冇乜野嘅,但佢个语气超唔耐烦,好似我欠左佢乜咁,pat低左个袋俾我就算,唔好意思都冇声,越谂越唔顺气所以黎留言。P.s. 我前面果几个客佢都有帮手装埋再俾佢地,所以我先会觉得佢唔帮我装咁至少态度好少少讲返句唔好意思先合理
今日行过买左两杯野饮,谂住拎返屋企饮所以就要左个胶袋。