因为今晚带爸爸妈妈去新光戏院睇南海十三郎,所以先嚟北角食饭。睇食评揾到呢间铺头,就嚟试下,点知食到一肚气!食物一般,但服务态度极之恶劣!话说我哋三个人18:30入座(注:老板娘喺门口好大声咁话要人齐先可入座,喺我哋前面有两位未齐人都唔俾佢入!),因为之后要留枱俾一团十人嘅食客,楼面同我哋讲19:30要还枱,我哋话冇问题。过咗二十五分钟,个团十人订枱有一个人先入座攞枱,系一个人!佢先坐左张四人枱,等紧我哋还枱。呢个时候19:00都未够,楼面已经企系我地侧边,不停咁问我哋食完未,起势系咁执我哋张枱,兼企喺侧边望住我地食。我哋入座后食咗半个钟都唔够,就算食完,坐一阵间消化下都得挂?个刻都只喺19:05,见我哋差唔多食完,但无意识要起身还枱,自动喺我哋枱面攞咗我哋张单。唔够一分钟,豪不客气咁队张单嚟叫我哋埋单。我哋问佢,我地坐低只系半个钟,就已经摧我哋埋单,使唔使咁赶?明明话19:30前交枱!个楼面一听,即刻发烂渣话:「咁你哋慢慢坐啦!」Ok,我哋即走。埋单时,收钱个老板娘一句声都无出。咁嘅待客(赶客)之道,你会唔会再帮衬?!?

食物一般,但服务态度极之恶劣!

Ok,我哋即走。埋单时,收钱个老板娘一句声都无出。
咁嘅待客(赶客)之道,你会唔会再帮衬?!?
2013-05-29