2019-05-19
今日下午去饮茶,我重第一次去这里饮茶,本来开开心心去,点知,写好点心纸后,个部长态度好差咁话我写错午市那张(当时系下午茶时间)佢即时极无礼貌咁渣巢我张点心纸,我心谂:咩事?洗唔洗咁差态度仲要在客人面前渣巢张点心纸?!!!你唔想人地写错可以收埋d午市点心纸,然后我问佢拎下午茶点心纸,佢当听唔倒行左去!咩服务态度??佢行得好快去左第二张桌,我就起身好有礼貌咁行去佢身边话「唔该比张下午茶点心纸我」,佢超级语气差咁话「你唔见我做紧野咩?等阵啦!」(佢当时在第二张桌写紧张吸印纸比d客)我心谂「你头先走左去唔比点心纸我,依家仲要咁的态度」我以后都唔会再黎帮衬呢间咁差的茶楼!我仲会呼吁所有我识的人都唔好黎帮衬,超受气!做到部长级竟然服务态度咁差,真系好令人失望,我当时已经想即刻走唔食,同埋想叫经理黎投诉呢个部长,但碍于我奶奶话想黎食我比面我99先忍气吞声食完先走,真系劲委屈咩事?!放假饮餐茶想开开心心都唔得,一入黎坐底无耐就要受你呢间野d部长的气,请呢间茶楼的管理层好好检讨一下,否则只会被呢d差劣质素的员工影响茶楼的声誉。
我仲会呼吁所有我识的人都唔好黎帮衬,超受气!