2011-10-31
第一次去食的时候系同朋友一齐食,都觉得ok啦,所以昨天就带埋家人一齐去食。点知估唔到今次差成咁,首先我地去到既时候应该系9点啦,等到10点几都未有位米问佢地等位如果11点都冇位点算个服务员话咁米唔好系到食啰,你等到11点米走啰,我地呢到如果11点未有位就唔俾位咁讲。都算啦咁就继续系到等,等到入位时开始食野啦。(右边的店)食既时候都ok可能因为太晏啦都系得几款野食,不过整寿司的师傅几好人架。最好食去咁多次发现都系中华沙律最好食,其次就系螺肉寿司啦。本身我系唔食沙律,但我个朋友说这里的中华很好食,所以第一次去就试食了,不过今次去每次出都有好多中华我都叫左黎食。如果要推介我就推介这款食物啦,因为那些沙律一d都唔酸又唔会话好生的感觉,配合起来就好好食啦。三文鱼寿司就是我的至爱啦,今次当然去到即刻叫黎食啦,叫左之后算是ok啦,也不算太好或太差。不过想叫花之恋可是要加钱,所以就冇叫啦,整体来说寿司都算ok架,不过好快就饱哂唔惊会肚饿。而卫生来说因为茶是用一个系统汁水,不过左边的明将就用茶壶,我较喜欢茶壶多一点,感觉较干净,而且呢边的汁水机好难用。可能自己太细力啦,不过环境来说都算ok,d位都好宽,
都算啦咁就继续系到等,等到入位时开始食野啦。(右边的店)
最好食去咁多次发现都系中华沙律最好食,其次就系螺肉寿司啦。
可能自己太细力啦,不过环境来说都算ok,d位都好宽,不过左边就暗点,好有气氛,右边就较光。
不过服务态度就真系so bad,岩岩入去冇几耐,有个侍应生就去放寿司碟附近系到发脾气系到丢d碟。
哇,d食欲比佢咁搞咩都冇哂啦,仲要丢d碟好大声啰全场都听到,之后系到同其他侍应生讲野。
我地都明白做野系辛苦,但都唔驶系大庭广众发脾气,因为我地都系坐系附近,就听到那个侍应生系到用粗言秽语话d客人将d饭唔食压碎用碟挡住,当时唔知以为去左大排档添,虽然咁做系唔岩,但易地而处想其实都明白点解d客人会咁做,不过就算几唔岩都应该尊重别人尊重自己不要说粗言啊。
之后呢佢地讲完就去汁野,咁我地就继续食野啦,冇几耐就听到刚才个侍应生系到话一班后生仔。
个班后生仔就食哂d刺食唔食饭,咁佢地就衰d既就将d饭压碎放系d碟到,但系刚才的侍应生就一只一只碟拎开。
之后对住个班后仔讲你地整成咁叫佢地食饭哂d饭,佢系咁迫个班后生仔食返哂佢啦。
现在想起都觉得个侍应生好冇品格,骂客人都算啦,仲要迫人食返个d饭,d饭比d碟压住都污秽啦,叫客人食返哂,讲真如果系咁米计返钱啰驶唔驶咁叫人食返哂,万一真系食到有事点算?
见到个侍应生咁对个班人,又讲粗言,佢既服务态度果真一流啊
我宁愿去其他分店或者唔去都唔再黎呢间,点知下次去又会遇到甚么事呢,不过真希望明将好好检讨下d侍应生态度。