2019-01-28 180 浏览
第一次食呢间上海野,三个人叫左1.南翔小龙包2.菜肉云吞 3.炸银丝卷 4.杨州炒饭 5.上海炒粗面,总共五样𩠌,仲叫咗杯豆浆添,谂住未试过啦,就试吓佢好唔好食,其实我觉得啲嘢食味道系唔差㗎,几钟意佢个杨州炒饭炒得几香,菜肉云吞加上高汤味道入口都不错,炸银丝卷入边嘅面包都切左一条条咁,方便点炼奶食,但系本身以为可以安安乐乐咁食餐饭,之后嘅体验令我决定以后唔会再食呢间野,点解呢?计埋上菜时间,我哋坐喺餐厅嘅时间根本上好少,大约半个钟左右,我哋已经差唔多清左枱上面嘅食物,正常你食完野都会想继续饮番杯水唞一唞,但系个侍应啊姐,极速咁走来收走晒枱上面嘅碗碟,俾人感觉上好似想赶我地走咁,收走晒所有食物嘅碗碟之后,我哋嘅水杯仲有好大杯水,谂住饮埋先走啦,点知个侍应阿姐又走过来,就问我地啲水唔要㗎啦呵?系我未答佢嘅时候,佢已经将只手指插左落d杯度,一野收走晒啲杯,我觉得佢今时今日咁嘅服务态度真系唔得,就算啲嘢食几好食都好,呢间餐厅对于侍应嘅质素真系训练得好差,好影响客人第日会唔会再次去食,总括嚟讲,收+1嘅服务费,真心唔值得!
第一次食呢间上海野,三个人叫左1.南翔小龙包