2022-12-26 1048 浏览
今日下午,同老婆经过呢间铺,见到有巴基斯坦咖哩食,被吸引咗入去试吓。我地order一份咖喱牛腩配簿饼同一份炸鸡翼薯条,跟餐饮品珍多冰+冻OT当杯珍多冰上枱后,我同老婆饮左一啖都觉得杯野有啲怪味,要求侍应(四眼,老女人)换其他饮品,点知佢嘅回应系:「指餐厅杯野饮无问题,而系食客要求换,所以要加返相同价钱。」重话:「如果每位食客都咁换咪唔洗做生意」呢刻,我即刻火滚,我唔系贪你杯野饮,而系因为有问题先要求换,佢竟然讲啲咁嘅野。个侍应重想同我理论,我话:「加钱就无可能,咁你换唔换。」最终佢有换,但我都废事饮。之后,佢个咖喱上枱,我地又发现咖喱入面有成5-7cm长既胶纸(可能系包装胶纸)。我再叫返同一个侍应过嚟,我问佢:「今次又边个既错?」佢终于死狗咁话系餐厅既错,话帮我取消。真心低能。我都无要求你做咩,呢啲咩态度?重点:餐厅系收10% charge

真心低能。我都无要求你做咩,呢啲咩态度?

重点:餐厅系收10% charge
2022-12-24