2023-05-10 2487 浏览
个人认为味道几好味,但咁嘅服务态度绝对唔需要再试!!!!话说男朋友未到,叫我先到先入座。到餐厅时,男侍应举起一只手指问是否一人,而我一手拎住一袋重野,而我用拎住电话嘅手举起2只手指,佢就示意我坐近门口4人位,不过要单边坐,完全理解,大部分店舖都系咁。男朋友到店前,我对面已经坐了另一位男士,亦有2位男士等位。当男朋友到达时,正在落单嘅女侍应叫佢排队等,男朋友话已经有位,女侍应就话「齐人先入座」,我劲愕然望住男侍应,当然男侍应同样咁望住我,我就知道大家都误会左,然后女侍应就再重覆两次同一句说话,「齐人先入坐」,再加一句「下一位先生呀!」我真心呆左!!!其实你唔理解事源唔紧要,你可以讲句「小姐,你介唔介意重新等过,比两位先生入座先」。如果佢咁讲我觉得冇问题,绝对唔系咁嘅态度!好似认定咗我系存心欺骗!!!
个人认为味道几好味,但咁嘅服务态度绝对唔需要再试!!!!
2023-05-10
用餐时段