2024-04-26 516 浏览
今日一行4人约5点半经过见门外下午茶餐牌吸引,见店内又唔满,入内一试。店员见我们坐下后给QR code拣野食,但无提到每人有最低消费要求,亦唔见有餐牌同其他告示有提呢个要求,亦无提到我哋要几时交枱或者喺last order(因为下午茶时段快在6点完)。谁不知叫咗3个餐后等待嘅时间,有店员过来先话要每人有最低消费,如果唔系跟餐饮品收正价,或者要叫多杯正价饮品。但在最初点餐时店员完全无提。既然已经叫咗嘢食,我地唯有叫多杯嘢饮以符合店方嘅要求。后来等到D嘢食嚟晒都接近成6点,无几耐个伙记话如果6点半前唔埋单就要收正价无下午茶餐价。其实咁嘅情况,店方理应一早提醒客人下午茶时段快完的做法,等客人决定是否光顾。好似今次得半个钟时间就完下午茶时段,我哋叫完嘢食送到嚟都差不多6点,得半个钟比客人用餐,之前又唔提醒客人过时收正价的做法,店方待客态度甚有问题。
2024-04-01