2023-12-18
几年前佢啱啱开舖,我已经去帮衬。还记得当时服务态度超好。店员会细心问喺街度逗留几耐,会比足够嘅干冰(for奶冻卷)。又会热心推介好多啱我嘅产品俾我哋。𠮶阵真系觉得佢系一间好有heart嘅舖头。但之后唔知乜野原因,服务态度越嚟越唔好。问佢有乜推介就话款款都好。以前佢会主动问我要帮我将奶冻卷切开几多件(免费),而家我叫佢帮我切开,佢会同我讲要切开要加钱同埋话要跟返Standard去切件数。总之你会feel到佢唔想你问咁多嘢。干冰又唔会话主动提供。不过无可否认佢啲奶冻卷系好食既。所以我都间唔中会嚟帮衬吓。我今日第一次试咗佢个冻芋泥奶茶。芋泥好多。我饮之前有摇过樽奶茶。但系根本啲芋泥结实都唔可以松开同唔可以用粗饮管吸入口。斋讲奶茶,其道味道几好。只不过而家芋泥同埋奶茶,根本唔可以融合为一杯嘢饮。我希望佢嘅服务态度真系可以改善下。我唔想因为佢既服务态度差咗而唔再去帮衬佢好食嘅奶冻卷。我出呢个post纯粹想佢哋正视下. 我都好想佢生意兴隆,继续食到佢地既奶冻卷。
不过无可否认佢啲奶冻卷系好食既。所以我都间唔中会嚟帮衬吓。