2018-12-18
今日系2018年12月18日下午1时半左右,计埋自己,一行3人,中午时间都系较繁忙既。但难得时间唔太赶都想试下拥有美芝莲美誉既添好运点心,系门外都见到好多外国人都黎食既。入座前我问"呢度有冇粥食?"店员回答有,入座后只见到一张粉色的点心纸,我睇左两次都见唔到有粥可下单,于是就问一下店员我:系咪只有一张纸可以点?(礼貌语气)店员:系(急忙地说)我:但我想点粥阿!店员:点喇点喇!系纸度画(边忙边答)我:我就系见唔到有粥㖞!店员:你睇下喇,慢慢睇,你睇唔到我都帮唔到你架小姐。。。。跟住走左上菜既时候完全唔理客人,又唔见客人注意一下,要上菜喇。。。佢地就咁掉笼点心系枱就走。隔离枱客人仲搞笑。。。个客问个店员有冇笔?个店员回答话:下。。。冇笔咩?? 就喺旁边有客人正在用膳嘅枱度揾一支笔畀个客。。。 又系咁, 一啲礼貌都冇就喺人哋正在用餐时喺人哋张枱度揾笔。请问这是什么服务态度,连一间普通茶餐厅都不如。。。野又唔系特别好食。。。仲话米芝莲都系宣传手法而已服务性行业礼貌系十分重要!!!!
我:系咪只有一张纸可以点?(礼貌语气)
店员:系(急忙地说)
我:但我想点粥阿!
店员:点喇点喇!系纸度画(边忙边答)
我:我就系见唔到有粥㖞!
店员:你睇下喇,慢慢睇,你睇唔到我都帮唔到你架小姐。。。。
跟住走左
隔离枱客人仲搞笑。。。个客问个店员有冇笔?
都系宣传手法而已
服务性行业礼貌系十分重要!!!!