2019-03-01
有朋友一家人从美国返港几日,而佢又住在荃湾附近既酒店,所以带佢地黎食呢间靓靓地既中式点心餐厅。我地book 左 2:30pm, 但我朋友带住一家大细,所以成 3pm 先到,而去到佢话系3:15pm last order, openrice 资料写 3:45pm 截单(??) 是但啦,我净系知好赶😂跟住我都唔知发生乜野事之下叫左以下一堆野食~~简单地介绍下:(由于点菜唔系我,我靠记忆写低少少评语啦!)黑金流沙 $39 , 卖相令到我觉得好味,不过太贵了吧!!!碟菜好精致🙈 蔬菜都新鲜爽口既点心都好精致冬阴公汤 ok, 但我觉得太辣唔够酸因为同枱有小朋友,所以叫左些可爱点心。小小苹果$39 , 里面系苹果批既苹果涵,唔...冰皮寿桃 $36呢个劲呀,原来里面系榴梿味忌廉,唔黎到都唔知,其实唔系个个都食榴梿哦😅陈皮炖梨 $39呢样漏单...好彩记得追我地一行4大人,2儿童,要在 30mins 内清晒枱上面既野😵其实,食物既质素系唔差,但份量好小又贵,加上配合呢个服务,就一d 都唔值!我知道我地last order 先叫都有唔啱,所以我地都好努力食得好快!但其间有同一个侍应同我地讲左3次:「我
碟菜好精致🙈 蔬菜都新鲜爽口既
点心都好精致
冬阴公汤 ok, 但我觉得太辣唔够酸
因为同枱有小朋友,所以叫左些可爱点心。
小小苹果$39 , 里面系苹果批既苹果涵,唔...
冰皮寿桃 $36
陈皮炖梨 $39
呢样漏单...好彩记得追
我知道我地last order 先叫都有唔啱,所以我地都好努力食得好快!但其间有同一个侍应同我地讲左3次:「我地4pm close」 , 我地真系觉得好大压力,而且态度一d 都唔友善。食到后段,有些侍应仲坐在我地傍边既空枱襟电话,咁得闲又赶住close, 又唔见佢地check 下单d 野到齐未!?系个炖梨我地记得追,漏单唔知只唔只一样野,因为食得太急都冇数清楚!
最后埋单,我问可唔可以放低我地夹好钱再叫佢黎,侍应话:「唔得,我地要埋数。 」,送我地一个臭面。所以就急住冇check 下就俾左钱了...
我冇谂过呢度食高级点心,态度同屋村酒楼呀姐一样,真系够晒贴地。最后我地4个大人,每位 $400.... 好贵呀!!讲真,食到几嬲,几好食都冇用啦🙅🏻♀️