2006-12-25
12月24日晚上,朋友订位来吃圣诞晚饭。订"木台"时己知有一个半小时既时间限制吃饭,算啦。点知,琴日早左15分钟去到,谂住可以早小小食完早小小走,同reception个姐姐讲,佢话"得得得,有位既啦。"企左系度成15分钟,见佢系咁比"木台"其他人,咁咪再问佢啦。佢根本就唔记得左mark我地到左(我地睇住佢个时先highlight我地个名)。之后佢仲话,"唔好意思呀,机本上你book几多点,我地就会几多点比"木台"你。都好,佢都即刻比"木台"我地,算啦。之后坐低左,我地4个女仔叫左砂锅云吞鸡,生煎汤包,手撕鸡同埋"oug"肉,好好味。到最后半个钟,我地就再叫丸子红豆雪糕同香蕉豆沙窝饼,个男waiter同我地讲"你地仲有半个钟食,到时一定要比返张"木台"我地㖞。" 哗,都未到时间,就系咁赶人走。最后我地话得啦,佢先肯落order。呢两个甜品超甜,唔食得甜既就唔好食。之前一d特别日子去,都唔会唔记得我mark我地,系咁叫人走。最多都系揾唔到人加水或落order。今次去到,虽然d野食ok,但系d服务态度就觉得差左。朋友话下次特别日子食饭,一定唔会再黎呢间食㖞。如果觉得service唔系好重要
如果觉得service唔系好重要既话,呢度都可以去食既。不过如果唔系,你会食到一肚气。