2020-09-04 3121 浏览
今日约左个朋友食生日tea ,即时拣左依间餐厅,因为唔知原来要预约,以为都仲营业中,去到餐厅已经清场,准备想收工!我同朋友都照入去问仲有无下午茶食!个收银女仔即时打电话比厨师,厨师知道有客人都肯番黎为我地服务,之后我地就入去坐底点左两份lunch set ! 成场得我地两个,好似包左场咁,但全程已经劲唔好意思,搞到好似阻住人地收工我地先食头盘沙律,沙律个酱汁好好味,食完再上蘑菇汤,全程都无赶人走既感觉,老板同个收银女仔都一齐service 我地,十分亲切同好有礼貌、仲周时都问下我地好唔好食同倾闲计,完全无介意过我地无booking 就冲上黎!去到main course 我点左份炭烧猪扒,而我朋友点左个带子天使面,味道一流,猪扒一d都唔鞋!喺食紧过程当中,个收银女仔闲聊时知道我系同朋友黎食补祝生日tea,佢讲左比厨师听,食到甜品时,厨师突然送左个surprise 比我地,就系整左个火焰雪山梳乎厘请我地食,当时真系超开心,餐厅所有人都真系好好、好真诚,咁真诚既款待当然要好好品尝!真心⋯个梳乎厘真系超级无敌好食,虽然都饱到上心口,但真系实在太好食喇!我地最后系食哂!最后埋单都系计两个lunc
今日约左个朋友食生日tea ,即时拣左依间餐厅,因为唔知原来要预约,以为都仲营业中,去到餐厅已经清场,准备想收工!我同朋友都照入去问仲有无下午茶食!个收银女仔即时打电话比厨师厨师知道有客人都肯番黎为我地服务,之后我地就入去坐底点左两份lunch set ! 成场得我地两个,好似包左场咁,
但全程已经劲唔好意思,搞到好似阻住人地收工

最后埋单都系计两个lunch set 价钱!佢地真系超好人!下次一定会再黎帮衬,同埋一定会记得先booking
! 值得推荐嘅餐厅
火焰雪山梳乎厘