今晚我和家人(五大人, 一BB), 突然想去食火锅, 又因为玩具反斗城刚刚在MEGA BOX新开幕, 所以去睇完玩具, 再去试试呢间火锅, 点知真系令我有三大惊喜, (真系好似出奇蛋咁), 当时我和家人大约7:00PM入坐, 当时只有大约六七张抬有人, 第一次落ORDER叫了D食物, 等左成二十分钟先到, 汤底嚟左都无野落去烹, 点左三碟肥牛肉(只来得一碟), 再等~~再等, 都依然未来, 问个女侍应(阿姐), 点解等左咁久都还未来另外两碟, 点知个(阿姐)同我讲你点多几次应该会好D, 可能多客厨房做唔惦, 当时我有点O咀, 因为场内最多有十抬客, 何来咁难出食物, 我再追问, 点知个(阿姐)同我讲呢句说话令我好惊喜, (阿姐) : 咁你地有无来过呀, 如果嚟左一碟, 咁咪得啰! 哗~~什么态度, 点知全日落左五次肥牛肉ORDER都系只来两碟, 第二个惊喜, 越食越流汗, 根本冷气不足, 点知我想问下个经理之余, 点知已经听见隔离抬问个经理可唔可以开大D个冷气, 点知又有惊喜, (经理) : 本店因环保理由要节省电源, 听到都觉得好笑. 第三个惊喜, 食食下突然关掉了部份灯光, 好似
. 第三个惊喜, 食食下突然关掉了部份灯光, 好似平时D酒楼收工赶客咁, 呢间德兴我一定唔会再光顾, 重话系集团式, 真系不知所谓.
2011-06-11