餐厅: 雲桂香米線專門店
资讯:

2023-08-17 350 浏览
服务员态度超级恶劣。首先我哋一家三口表明系3位,跟住其中一位服务员带我哋去坐二人枱,得两张櫈,我哋即刻话,咦,我哋三位㖞,呢度得两张櫈咋噃,跟住个服务员话,系吖,两张櫈嘅就两位坐住先,有枱再转俾你哋啦。然后隔离枱嘅都睇唔过眼,话我哋食完喇,你哋坐呢张枱啦。谂住咁好彩有位喇,费事再周围揾餐厅,就坐低打算叫嘢食。举手示意叫嘢食至少5分钟,举到手都酸埋,都未有人应,明明其间有职员睇到,跟住我就开始出声叫,唔该想落单写嘢,其间都系无人应,再过咗3分钟先有个姐姐行过嚟,粗声粗气问,点吖,食咩吖?我哋就逐一叫,同埋小朋友都唔食得辣,所以叫咗一碗唔辣,同两碗微辣,落单嘅时候又系态度超差,不断催快d快d,好似好忟憎咁,我哋已经唔使两分钟落完3碗嘢同嘢饮嘅单。之后嘢食到喇,我个仔果碗唔辣嘅佢整咗中辣,辣到佢嗌晒救命,之后揾返个落单姐姐过嚟,个落单姐姐仲要话,你哋话要中辣𠺢嘛,我就同佢讲,我个仔唔食得辣,点会叫中辣呢,一直都话要唔辣,佢系咁话系我哋唔啱,然后我同佢讲要换过碗,佢真系聪明到拎咗个碗仔俾我,然后我再同佢讲,呢碗真系太辣喇,我个仔真系食唔到,你可唔可以整过碗清汤嘅俾佢吖?佢又好忟憎咁拎走咗碗嘢,过咗3分钟,佢拎返本身果碗嘢过嚟,倒晒d汤同倒走咗一半面,加咗d清水俾返我个仔食,即系用$60买半碗清水面,我当堂嬲到自己果碗都食唔落,不过我妈咪话多一事不如少一事,所以我无再纠结落去。