2012-11-18 9 浏览
今日等紧个fd去朗豪坊睇戏,所以自己周围行下。经过一间食吉列黑豚嘅日本餐厅。咁啱又肚饿,见到本menu啲野食几开胃咁,加上眼见店内客人食得几满足咁,应该几好味,把心一横,试下吧!踏入门口,侍应即刻走出来欢迎我,带我入位,佢们齐声叫道日文嘅,欢迎光临,好宏亮好齐心。估唔到一个人都可以坐到卡位,超舒服!侍应随即俸上一杯茶,顺道介绍墙上面人气榜嘅野食,有少少促销嘅感觉…叫咗个滑蛋吉列黑豚定食同埋一客芝士菠菜卷,落完单,侍应就自顺便为我介绍我身边啲酱汁同眼前点用,解说几详细。顺便提醒我需要等15至20分钟。超细心!依家啱啱转季,所以有啲冻,饮下杯热茶暖下胃,呢间餐厅所选用嘅系麦茶,同一般日本餐厅有少少唔同,几特别…等紧期间可以磨下芝麻,消磨下时间。灯光偏黄,播嘅系日本歌,气氛环境唔错!准备想叫侍应帮手加茶,估唔到俾佢地抢先一步,行埋黎一句唔好意思,面带微笑咁帮我加返茶。可能客人唔算太多,啲食物陆续送到。卖相唔错!磨完嘅芝麻散发出好香芝麻味,啲珍珠米粒粒分明,好晶莹剔透。滑蛋吉列黑豚嘅蛋半生熟,好正!同埋个新出嘅芝士菠菜卷份量适中,炸出来嘅外表金黄色,唔会话好多油沾上,咬落去好松脆,价钱宜中,适

滑蛋吉列黑豚嘅蛋半生熟,好正!同埋个新出嘅芝士菠菜卷份量适中,炸出来嘅外表金黄色,唔会话好多油沾上,咬落去好松脆,价钱宜中,适合一个人份量。
侍应都好积极帮我收野,同埋主动行过来问我使唔使加椰菜丝,真系体贴!
翻开隔离放住嘅tan卡座睇下,见佢地原来系盛八集团嘅,之后有侍应主动走来为我介绍一下个VIP优惠,生日月份提前一日黎订枱仲可以送个生日甜品,正!觉得几吸引之下就申请做会员,服务态度咁好,一定会再黎帮衬!之后仲见到facebook打卡可以送返粒雪米糍,食完饭仲有饭后甜品,真系抵食!

呢间餐厅完部食物虽然系炸,但又唔会话好油腻,价钱份量又适中,唔惊浪费食物。原来每人叫一个定食可以无限加饭加菜,劲抵!我见佢话星期一至四下午茶时段四个人来食野会有八八折,下次一定会同fd再来擦餐劲!
题外话/补充资料: 侍应几后生,做野好迅速!!
2012-11-17
用餐优惠