2023-09-10
见食评咁好,今次第一次试而且系因为妈咪生日(total 7个人)A票 1-2人 B票 3-4人C票 5-6人 D票7-12人去到都多人咁就等下啦,一等就成粒几钟(每枱个半钟正常第一批人已经走),点知都冇得入就谂住问下个服务员。唔问由自可,一问把几火服务员:冇大枱㖞我:咁可唔可以分开两张枱食服务员:你地前面仲有几张3-4人枱未入(补充翻,因为等左个几钟,所以好清楚全部系迟过我地嚟按票嘅)我:咁其实系我地嚟先嫁㖞,睇翻个时间然后佢hea下我地就算。其实依个时间迟过我地嚟嘅全部人都已经入晒去食🙂包括几张2人枱同3-4人枱系未有得入其间,一直keep住有入客嘅。到最后成肚气,搞几搞终于入去食得,但都要分两张枱坐感想---后来听佢讲最大果张枱其实都只系6人桌,顶咁好老实讲你整乜鬼D票7-12人姐?cancel左佢啦全晚入得果D001票。而态度敷衍到好似俾我感觉系完全唔想做我地生意咁,恃住自己多客啊?唔想做生意咪折左佢咯。食到最后都未够钟就开始赶客咁,碗入面啲野都未食晒,未到点就话够钟直接收走晒所有野,今时今日咁样样嘅服务态度真系有够垃圾咁都可以称做服务业,收啦就算野食再好食都冇用,更何况
而且系因为妈咪生日(total 7个人)
A票 1-2人 B票 3-4人
C票 5-6人 D票7-12人
服务员:冇大枱㖞
我:咁可唔可以分开两张枱食
服务员:你地前面仲有几张3-4人枱未入
我:咁其实系我地嚟先嫁㖞,睇翻个时间
咁都可以称做服务业,收啦
就算野食再好食都冇用,更何况一般
三个字:唔建议