2024-04-10
复活节谂住回港消费,去咗老牌酒家食片皮鸭,食到一肚火😤冇服务都已经算啦,因为唔够食,所以套餐之外再加咗唔同嘅单点菜式,点菜嘅时候问过服务员可唔可以用恒生嘅enjoy卡优惠,佢只系话套餐唔可以。套餐唔用得信用卡优惠系行规我谂大家都一定会知,但系我喺单点嘅所有项目如果喺其他餐厅都可以享受到信用卡嘅优惠。响埋单嘅时候服务员竟然同我讲,因为我点咗套餐,所以所有单点项目因为无任何优惠。唯一一张可以有优惠嘅enjoy卡系要有一个”group”字喺上边嘅。我申请信用卡嘅时候冇人同我讲过啰,我都好想知呢张有一个group字嘅卡系喺边度申请🤬 而且我都系过晚先知原来松子鱼用嘅黄花鱼啲肉系一定会系霉嘅⋯⋯上上下下无论系侍应定系经理都同我哋一群10人讲呢种鱼啲肉系霉嘅🤯真系第一日先知原来霉嘅嘢都可以买俾人,区牌而且仲可以同你好坚持咁讲系霉嘅。香港唔系冇旅游业,只不过旅游业比呢啲人搞死
香港唔系冇旅游业,只不过旅游业比呢啲人搞死