2006-06-18 18 浏览
继上次"一番之役"后,今次同男友打算叫定田中外卖,然后自取,但系打极电话都打唔通,我地放弃左打电话,直接去到叫写外卖,点知个客问侍应要等几耐,佢话要等45分钟........o下!!?最少??我相信佢系香港少数(或者唯一)敢叫个客等45分钟,而果位客人其实已经等左半个钟有多..我同男友简直觉得有条闪电从天而降,我有钱你地都赚唔到呀真系...于是放弃咁既田中,转而食对面马路既,坦白讲,佢地d皇牌套餐配搭麻麻地、怪怪地。我地点左H同J餐,即系:H:免治三文鱼腩鱼生饭蟹籽沙律炸饺子J:杂锦鱼生饭杂锦刺身沙律炸豆腐我地一打开外卖盒,哗左一声,四盒其实无乜分别,件件都差唔多样。而我见到蟹子沙律入面既青瓜游紧水添---D沙律酱好"水"下,仲倒泻左出个盒,我大脾食左第一啖"水咁咁"既沙律酱。相比起一番既蟹子沙律,肯定系一番好食好多。其他三样我都唔讲喇,味道差唔多,卖相差唔多,唯一差别系一盒多左2条虾,一盒无,碎鱼生都唔少,无呃人,不过我本身唔钟意食生野,无点特别留意。而佢地提供既鼓油,我相信系普通鼓油,从味道,从嗅觉判断啰。不过我好明白佢既重要性,因为D饭几干下,唔加真系食唔落,而WASABI都好重
继上次"一番之役"后,今次同男友打算叫定田中外卖,然后自取,但系打极电话都打唔通,我地放弃左打电话,直接去到叫写外卖,点知个客问侍应要等几耐,佢话[最少]要等45分钟........o下!!?最少??我相信佢系香港少数(或者唯一)敢叫个客等45分钟,而果位客人其实已经等左半个钟有多..我同男友简直觉得有条闪电从天而降,我有钱你地都赚唔到呀真系...于是放弃咁[把炮]既田中,转而食对面马路既[哗鬼],坦白讲,佢地d皇牌套餐配搭麻麻地、怪怪地。我地点左H同J餐,即系:

H:
免治三文鱼腩鱼生饭
蟹籽沙律
炸饺子

J:
杂锦鱼生饭
杂锦刺身沙律
炸豆腐

我地一打开外卖盒,哗左一声,四盒其实无乜分别,件件都差唔多样。而我见到蟹子沙律入面既青瓜游紧水添---D沙律酱好"水"下,仲倒泻左出个盒,我大脾食左第一啖"水咁咁"既沙律酱。相比起一番既蟹子沙律,肯定系一番好食好多。其他三样我都唔讲喇,味道差唔多,卖相差唔多,唯一差别系一盒多左2条虾,一盒无,碎鱼生都唔少,无呃人,不过我本身唔钟意食生野,无点特别留意。而佢地提供既鼓油,我相信系普通鼓油,从味道,从嗅觉判断啰。不过我好明白佢既重要性,因为D饭几干下,唔加真系食唔落,而WASABI都好重要,又系果句,唔加的话个饭几失色。全晚最好味都相信系只饺子,不过只有2只。炸豆腐软叭叭,根本唔觉得有炸,面鼓汤稀而淡,扣分。至于我地ORDER既冻柠檬茶,真系好难饮,怪味。我系睇左哩间店既食评先去帮衬,点知食物麻麻啰。
哇一赞既系服务几好,客人无拎齐野走,佢有人追出黎俾返客人,找钱收钱ORDER都有礼貌,加返分啦。
Anyway,希望哗鬼越做越好啦,有时真系睇唔过眼果d铺出面成几十人但系无服务既铺,我叫得做刘华真系要赠你地一句:今时今日既服务态度,点得架?
如果服务唔好,就算几好食都系假呀!香港人,清醒d啦.