今日既lunch系预早一日book讲定,之前食过一次,今次带埋同事一齐去食。一入座,职员已经好热情咁叫打招呼,而且即刻有前菜serve。一个醋做酱汁既沙律,正常味道,都唔算特别岀色。之后我地一行3人试下叫唔同既lunch set,试多啲唔同既款。便当个presentation都好唔错,每一样野都算好精致,但又讲唔岀边一款特别好食,会好有深刻印象,所以对于佢收$188既性价比就略嫌有啲失色。之后拎有叫番角切鱼生饭,平时都有去唔同地方食鱼生饭,呢一间餐厅明显系切得特别大件!系新鲜,不过又唔系特别好味,三文鱼既油脂有啲少、吞拿鱼就反而有啲食唔断既肋,应该同切既部位有问题?最后呢一个鸡寿喜烧,我个人觉得最岀色!可能天气冻,热汤会特别加分。未食个寿喜烧,个白饭明显有用心,日本米同大大粒,我几钟意。之后个鸡应该都系煎过先放入汤,好香口。不过汤底就唔系太浓味,系偏淡味一啲。Overall都算系唔错既lunch experience,尤其系职员既服务态度,好友善、好有笑容,绝对唔会因为lunch而hea!所以服务个性价比好surprised! 个人觉得食物质素可以再加多d 特色,有少少觉得太中规中矩,

前菜
一个醋做酱汁既沙律,正常味道,都唔算特别岀色。

便当

角切鱼生饭

鸡寿喜烧

个人觉得食物质素可以再加多d 特色,有少少觉得太中规中矩,如果要行偏高价lunch set,可能要加强一下!
2022-12-15
鸡寿喜烧