2008-12-31 20 浏览
呢度好耐冇黎过喇~以前0系尖咀做野时都黎过几次,始终唔系咁就脚嘛~其实本来谂住行去海港城先食,但行行下落雨冇带遮,见斜对面就系世华,心谂不如重游一下故地啦~今次一上楼梯,就已经有位男士好有礼貌咁打招呼、带位,我见当时已经过左5点半,就问下「仲有冇下午茶呢?」,佢答「有」,跟住从号码夹度抽出餐牌揭到下午茶0个版俾我睇,「你睇睇有咩0岩食」,然后又好快咁俾左杯清水&餐具(匙更、叉)上台。我见下午茶餐原来供应到6点半,之后约左人9点几先再食野,都系食多d野暖肚好d,叫左干炒牛河,有野饮奉送,我叫左热奶茶。我见餐牌有d新推介,记得有只咩苹果猪扒套餐,一向觉得生果唔系几0岩熟食0既我就当然唔会捧场啦等野食期间,我就周围望下,发觉呢度装修过,睇落去好新同光猛,冇以前咁阴暗,又多左几部电视,播紧now TV节目,感觉舒服左~奶茶黎先,虽然天气凉左好多,但都够热,落咖啡糖都好快溶,茶同奶都够味,色水都0岩丫~个炒河都等左超过15分钟先黎,之但系又唔系0岩0岩炒完上碟热辣辣,d河粉都几碎,我即刻举手要筷子,又系0个位男士,佢双手端左一对好似酒楼用纸套包好0既筷子俾我,见到佢呢个殷勤模样,我0个刻差d想笑

个炒河都等左超过15分钟先黎,之但系又唔系0岩0岩炒完上碟热辣辣,d河粉都几碎,我即刻举手要筷子,又系0个位男士,佢双手端左一对好似酒楼用纸套包好0既筷子俾我,见到佢呢个殷勤模样,我0个刻差d想笑出黎

d牛肉同河粉都有d过火,㶶左dd,有镬屎,但味道ok,好彩d芽菜又唔会㶶哂或太生,牛肉稍嫌薄左dd,所以熟得滞

整体黎讲,食物ok,环境ok,服务最ok
干炒牛河+热奶茶