2008-10-10
见咁多人赞, 一心o黎"朝圣"。 放工一个人上去, 居然唔驶等位, lucky。但一位女侍应招呼完我坐低睇menu之后, 就不了了之。骤眼见到有个男侍应放低d o野, 以为佢放低清水之类, 无多留意, 叫住佢落单先。拣o左个叉烧拉面。跟住一路睇书无留意台面。面o黎o左, 一睇... 咦? 水就无o勒, 得前菜两碟。即时间门侍应啦, 佢话系compulsory o既。 好多日式食肆都系咁, ok, 但系可唔可以讲声先...同埋, 点解系两碟, 我一个人之嘛。同个侍应讲返, 可能另一个senior o既侍应见到, 之后我隐约听到佢o地两个有少少微言。 o下? 日式食肆㖞, 咁o既态度? 系讲都走去我见唔到o既地方丫。之后再向侍应要杯茶先至有d o野湿o下个口。明明其他日本客一坐低已经有杯水, 我要搞一轮先有呢? 咁样折腾一番之后, 都几影响心情。开始食面, 第一啖o既感觉系: "呢个质素都有咁多人赞??" 唔系差, 不过唔算出色。面真系唔算弹牙爽口㖞, 同区我prefer 888 多d。猪骨汤底同传闻中一样偏咸, 叉烧就做得几好, 半肥瘦, 几软滑。叫碗$65 o既面, 最后$82.5埋单
但一位女侍应招呼完我坐低睇menu之后, 就不了了之。
咁样折腾一番之后, 都几影响心情。
叫碗$65 o既面, 最后$82.5埋单, 系有少少觉得唔抵啰。
今次唔系食o左好多o野, 会俾多次机会, 下次多d人o黎试埋其他o野。如果都系咁....梗系以后唔o黎啦~