2017-09-03 73 浏览
今晚同班frd黎左哩间庆祝生日,开头都冇咩野,系冷气机有时滴下水同冷气比较冻姐。。后尾到左叫待应拎蛋糕出黎时,我真心呆左。。个女待应竟然系成个蛋糕连盒咁比我地。。要我地自己拆盒,自己插爉烛,d 蛋糕碟同餐具咩都冇比我地。。我个时问我个frd:'佢咁样,系咪谂住唔收我地切饼费'。。我班frd答:'咁比法应该都唔会收啦'。。 我之后都冇同待应clarify,自己拆晒盒同整晒d野,点知到我地影完相,就黎切晒d蛋糕时,个待应冇啦啦走黎同我地讲哩度要收切饼费架,洗唔洗我地帮你切。。个刻真系听到炆炆地,心谂你唔好等我地埋单先问!! 我就问佢地如果要收,点解系成个蛋糕比我地自己搅既? 条友就话因为惊我地要影相,所以冇帮我地切。。佢哩个答案我真系o晒咀。。佢个切饼费原来只系包切架咋。。其他野系要个客自己搅返啰。。第一次去餐厅食生日饭系咁样比切饼服务!。。 真心,唔会去第二次!!
2017-09-02
庆祝纪念