餐厅: 尚善
资讯:

2020-06-18 1344 浏览
朋友请食生日饭,佢以前食过,话系高质餐厅,所以决定再次光顾。 可能疫症关系,成晚都只系得四五枱客,难得嘅清静。一入座,店员就会上热茶同埋热毛巾,毛巾散发着浓浓嘅消毒味😂有安心嘅感觉。由于餐牌选择甚多,个个都犹豫不决,所以最后就拣咗一人一个set dinner食😂不过唔记得影低餐牌,所以菜名完全唔记得🙈第一道系开胃嘅渍物,有萝卜、昆布、牛蒡等等,酸酸甜甜非常开胃。第二道系刺身,带子、鲜虾同鲍鱼都好鲜甜,好味😋第三道系一碗昆布汤,味道好淡,相对一般。第四道系天妇罗,有番薯、紫苏叶、粟米笋同鳗鱼, 炸粉唔会太厚,非常酥脆,个鳗鱼仲好甜,觉得最好味系呢一道天妇罗!之后到主菜,有鱼或者牛选择,啲牛好高质,可惜份量得五片左右,有少少意犹未尽。朋友就拣咗鱼,比较多骨。再之后就系三色寿司,去到呢个阶段已经好饱,但呢三件都好鲜甜,最后都有食晒。最后一道菜系雪糕,有豆腐、绿茶同姜汁选择,我拣咗豆腐味,好香嘅豆味,唔算甜。因为生日,餐厅好好咁送咗焦糖炖蛋做生日蛋糕,好有惊喜而且都好好味😋每一次食完,店员都会好快帮你收拾枱面, 然后上下一道菜,而且好有礼貌,非常欣赏佢哋嘅服务。 呢个晚餐每人六百几,食七道菜,

第二道系刺身,带子、鲜虾同鲍鱼都好鲜甜,好味😋

第三道系一碗昆布汤,味道好淡,相对一般。

每一次食完,店员都会好快帮你收拾枱面, 然后上下一道菜,而且好有礼貌,非常欣赏佢哋嘅服务。 呢个晚餐每人六百几,食七道菜,好似份量唔多咁,但系最后都系劲饱离开,好满足!
2020-06-17
庆祝纪念