2021-06-18 416 浏览
今日去咗旺角行街,行到攰攰地,见到依间茶餐厅就入左去,谂住食个下午茶。点知一入到去,啲职员好似渴狗甘渴,好唔耐烦咁叫咗我落地牢,初时我都冇乜特别,当时餐厅都唔系好满座,好多卡位都冇人坐,啲职员就只是我坐其中一张卡位,点知我一坐低,职员就用好凶恶嘅态度同我讲,你预咗要搭枱㗎。我都冇乜点理会,照叫嘢食,杯野嚟咗嘢食未到,同一个职员就叫我起身,同另一个男人搭枱,但系当时成间餐厅其实有好多卡位冇人坐,我都莫名其妙,之后个职员就好唔耐烦咁讲,得㗎啦得㗎啦。。。。我唯有照服从,但系心里面有10万个问号,好巧合同我搭枱𠮶个男人都系好嬲,大家嘅想法一样,都系话点解现场咁多空位,都要我哋搭枱。。。。。。不过估唔到最精彩嘅部份原来系最后埋单嘅时候。本身都食到成肚气,买单𠮶个职员态度更加恶劣,我企咗喺佢前面,同佢讲声唔该,我想埋单,冇理我之外,冇任何表示,我再问佢有冇得支付宝埋单,都系冇理我,之后就好唔耐烦嘅态度叫我扫支付宝二维码,我就忍唔住同佢讲,我以为你哑,之后佢就用好恶劣嘅态度回应,唔钟意下次就唔好帮衬啦。咁我完全收到晒,我本人都好耐冇喺依度打个用后感,呢一次真系要忍唔住打返段文章去表扬依间餐厅。💪🏿👍🏿👍🏿👍🏿👍🏿至于嘢食方面,我就食咗个汉堡包加沙律,睇图就好大份,一上枱就以为系儿童餐,价钱差唔多$50,性价比就系差。