2018-05-21 560 浏览
文华开始营业以来,如果当日早出门口,我都会先去文华食早餐,但呢度既服务真系一次比一次差(尤其是请左一班中年阿姐之后)!由于佢地出餐好慢(例如8:30坐低,8:50仲要追餐),一向我都会同朋友一齐去食早餐,先到先拎位同叫野食,今日我去到文华,当时得我一个系门口,无人排队,有个普通制服既阿姐问我几位,我答佢两位,佢望左阵又问我到齐未,我答佢未,呢个时候我后面有一男一女话两位,个阿姐一句说话都无同我讲,就示意我后面一男一女入去坐,然后继续招呼新排队既人,好,反正我朋友未到,我就等我朋友两分钟之后到,跟住另一个阿姐话未有位,坐门口个哥哥仔(即是前面提到新排队既其中一个人)就话不如你坐我个位啦(我谂人地都觉得佢好过份),我地婉拒左佢,等到有两个位就入左去坐。落单既时候我朋友问个阿姐︰「而家系味要齐人先入得啊﹖」,我地其实系想知啫,个阿姐劲寸嘴、无礼貌咁话︰「不嬲都系咁个㖞!」其实有新规矩既话我地唔介意去遵守,但至少啲员工应该话比人知而唔系无视人,人地问到既时候亦唔系咁晦气!
题外话/补充资料: 平时啲单慢,食食下要搬位,追单时员工态度差 其实可以TRAIN下啲员工
2018-05-21
$30 (早餐)