2021-04-22 504 浏览
喺今日下昼2点3左右谂住帮老婆买外卖,因为佢唔舒服,就谂住清淡啲去买粥,本身食开𠮶间只提供晚市,咁就去呢间叫外卖。一入去就同阿姐讲我要叫外卖,要一碗碎牛粥走青,讲完个阿姐问我跟餐要咩,饮咩,完咗之后,我见阿姐冇同对单,我就讲多次走青,点知唔讲尤只可,一讲把几火,个阿姐大叫同厨房讲,喂碗碎牛要走青呀,个客喺我出单之后讲,唔关我事架,我即刻出声,我一讲碎牛粥嘅时候已经有讲走青,系你自己一路问一路讲,完咗冇同客对单,竟然将呢啲低级错误推落个客到!好啦,返到屋企,一打开盖有青啰,心谂你个阿姐已经将责任推落个客到之余,又冇做到应该要做嘅嘢,其实呢间粥店啲嘢食名过其实,佢跟餐嘅虾米肠粉韧过橡根,粥稀过咩咁,咁嘅食物质素加个咁不知所谓嘅阿姐,真系可一不可再!

外卖自取