2010-05-07 9 浏览
系朗豪坊行完街累累地又肚肚地饿,又系时候揾野食。行到朗豪坊后面见到呢间大形既陈记烧鹅,谂起上次食过另一间都ok,咁就决定入去食野啦。一入到去有卡位坐真系好,佢D位置都几舒服,好多卡位,而且环境都几宽敞,算系一个食野唔错既地方。我地叫了两个下午茶,分别叫了一个猪扒包,另外叫了一个深井炒饭,两个餐都有杯饮品跟。先来深井炒饭,系下午茶既份量所以唔系好大碟,不过卖相唔错。食落饭炒得几湿润,唔会话劲干身,而且味道好香,非常够味。材料丰富,有好多烧鹅叉烧粒等,所以成个炒饭肉味几浓,偶然有D菜粒,味道够鲜,可以中和一下味觉,整个炒饭唔会觉得好油腻,算系几好食。另外就系猪扒包,由于我地两个一齐食,所以就算请厨房帮一帮我地切开一半。第一次叫个姐姐佢叫我地自己用个D铁刀切,不过由于个包几厚实在太难切,所以我地再叫佢帮手。点知佢竟然当听唔到完全唔理我地,太过份了吧! 都系切一切姐,又唔系要求佢做D咩,好彩之后有个侍应哥哥肯睬我地。猪扒包相对无咁好食,主要问题出于面包,个面包一D都唔脆,食落偏硬感觉似摆左好耐咁。同埋个包系一D味都无,似食紧一旧面粉入口。猪扒煎得几香口,但都系淡左少少,无咩肉味。相反佢除左猪扒

猪扒包相对无咁好食,主要问题出于面包,个面包一D都唔脆,食落偏硬感觉似摆左好耐咁。同埋个包系一D味都无,似食紧一旧面粉入口。猪扒煎得几香口,但都系淡左少少,无咩肉味。相反佢除左猪扒仲有个酸瓜汁就几好食,酸酸地又有D酸瓜咬下几有口感,既开胃又惹味。

埋单几平,$50到,食物都唔差,不过个姐姐太衰,所以都系俾OK面啦。=P
深井炒饭
猪扒包