2019-02-11 134 浏览
上次去咗尖沙咀𠮶间分店食过,已经觉得环境装修有心思,有个大大嘅钟喺墙上面,待应醒目,而且食物质数好。不过无写食评,今次再嚟铜锣湾呢间,虽然店舖比尖沙咀细间,但喺枱边都有摆放D小装饰,墙上亦挂有不同嘅钟做点缀,舒适而精致。当然要介绍下啦。食物,我地叫咗芝士蟹饼、西班牙海鲜饭、蜜瓜黑毛猪(24个月)、西班牙猪手、啤酒煮蚝、青柠蜜桃沙冰、荔枝mojito、芒果mojito、朱古力布朗尼窝夫。基本上样样都好食,尤其是西班牙猪手&海鲜饭。西班牙猪手: 同其他嘅餐厅好唔同,因为佢并非原只猪手上,而系已经切开咗,起咗肉,再捞埋个甜甜酸酸嘅酱汁&酸青爪、酸蒿头、沙律菜等等嘅配料一齐,味道一流,也不肥腻,仲有一小杯蜜糖可以自行加埋入去,真系食唔停口。西班牙海鲜饭: 叫咗2人份量,但都足够4个人食。有青口4只、蚬、虾4只、仲有沙乐美肠。虽然无落到番红花,但系个饭整得好入味,觉得饭比海鲜更加好味。另外亦要赞一下服务员先生,服务细心,除经常会主动添水、换碟之外,仲会用眼神同你交流,望一望就知道要攞个写住Happy birthday嘅甜品出嚟,令到生日嘅人相当有惊喜。非常满意。
基本上样样都好食,尤其是西班牙猪手&海鲜饭。

。非常满意