2021-06-16
今日去食生日饭, 忍唔住去食鸡煲火锅! 真系好耐好耐冇食过啦! 哩间餐厅门前系日式风格, 店内的座椅很宽敞舒适, 有sofa 包皮的椅子 而且楼面设计很窝心, 餐桌边有USB叉电位及 wifi 提示, 睇得出餐厅设计几用心 佢地既火锅配备几好, 有九格调味料, 而且都几干净企理, 店员都好有礼貌坐下不久更送了2-3人份量的前菜小食– 莲藕云耳, 十分爽脆巧得招牌鸡锅 (半只) - $138因为都少少怕辣, 但鸡煲又真的是不辣不好味, 所以我们叫了BB麻辣 鸡肉已腌得十分入味, 肉质嫩滑而鸡皮而唔会过肥, 加入了红椒, 黄椒, 洋葱同莞茜炒香, 闻到都觉得食欲大增 而且我最欣赏佢地食完唔会令到个人好口渴要狂饮水荞麦茶餐厅配送荞麦茶, 配招牌辣鸡煲其实几夹, 饮完即时觉得不太油腻, 可以再食多d牛肩胛 - $98这碟牛肩胛摆盘好靓, 雪花均衡, 牛味浓郁, 我们没有在火锅滚太耐, 只轻轻在面拖了几下已吃了, 一口咬下去, 牛味很出, 油花分布平均令牛肩胛吃起来软嫩适中, 大爱这个部位的牛肉手打鲜虾滑拼手打鲜墨鱼滑 - $88两款虾滑及墨鱼滑都很新鲜Q弹, 口感爽滑弹牙虾滑打得起晒虾胶, 虾
巧得招牌鸡锅 (半只) - $138
而且我最欣赏佢地食完唔会令到个人好口渴要狂饮水
巧得招牌鸡锅 (半只)
荞麦茶
荞麦茶
牛肩胛 - $98
牛肩胛
手打鲜虾滑拼手打鲜墨鱼滑 - $88
两款虾滑及墨鱼滑都很新鲜Q弹, 口感爽滑弹牙
虾滑打得起晒虾胶, 虾味十足
脆鲩片 - $68
个人超喜欢新鲜的脆脘片, 肉质很有咬口, 爽脆少骨又有油脂香, 火锅必备
脆鲩片
极上黑豚肉 - $108
肉味十分浓郁, 拖熟的豚肉放入口中, 充满肉汁, 口感嫩滑, 十分高质, 食肉兽既我真系岩晒!
极上黑豚肉
即炸鱼皮 - $48
即叫才即炸的鱼皮卜卜脆, 蘸汤食一流
莴笋拼栗米 - $43
埋单时仲送超甜生果 – 肉厚皮簿的哈蜜瓜, 超甜多汁哦
整体食物都新鲜, 服务很好, 可以再encore 之选