2024-06-22
呢间餐厅服务质素及态度十分差。今日收工,约下午2:30,去到青衣城唔知食乜好,就随便入咗呢间Twinkle Elephant 食泰国嘢。虽然我一个人食,但服务员安排我搭枱,明明餐厅重有位,都要安排我搭枱,到我想走唔想食,先肯安排一张双人枱比我一个人坐。然后,我叫左香茅猪扒河粉,块猪扒又细块又薄,重要好干,无香茅味,总之就唔好食,不过啲野食唔好食都算啦!埋单个时,个果女职员一边埋我张单,一边拧转个头去招呼另一个正在落order既客人,之后重要成个人走开咗,走咗去另一枱客人个到处理佢落order事情,心谂:我帮衬左你,你都咁无礼貌对我,啲服务质素同态度超差,之后重要收多咗我钱,同个女服务员讲收多左钱,佢一开始重要唔承认,话张单唔系我,之后check清楚喇,虽然有退番钱比我,但一句道歉都冇,完全唔觉得自己有问题咁。呢间Twinkle Elephant 餐厅食物价钱贵,但又唔好食,服务质素又咁差,总之系一次十分之差既体验。