2021-07-31
呢间其实如果只系计野食就普普通通,如果要再食都冇问题,但如果讲到服务质素,咁就不了,如果唔系心情好都会俾佢搞到燥晒底。首先一去到,已经过咗两点,但餐牌仲未show出嚟,所以就想问吓职员有冇下午茶餐。个侍应姐姐就话:「而家好忙,我地午餐都做唔切,我问吓厨房先啦。」呢个回应已经搞到我同友人觉得古古怪怪,但因为有少少赶时间,所以都入咗去坐,谂住冇下午茶就照食午餐啦。坐到入去,问咗另一位职员,系有下午茶餐牌。餐牌系过咗胶嘅,可以用蜡笔写完再擦,都几环保。但为咗避免漏单嘅情况出现,本人通常都会同侍应覆一次单,但个侍应姐姐就话:「唔使㗎喇!你圈左就得㗎啦!」跟住开始就黎料啦,由个侍应俾返张电子单我地开始,佢就开始将任何野都pat落我哋张枱度,包括啲饭、餐碟、饮管都系pat落张枱,不过都好彩杯嘢饮系摆落嚟嘅😅跟住落黎终于可以讲野食。我嗌咗下午茶餐嘅台式卤肉大排饭,啲肉有小小筋,都几有口感,份量系下午茶份量黎讲都算几多饭,如果卤肉多啲就更好啦。饮品系送嘅,有得配呢种普通餐厅嘅特饮都唔洗加钱,所以都算几抵。仲要如果嗌珍珠奶茶,大食嘅都一定够饱!但建议唔好嗌珍珠奶茶,奶茶偏甜,啲珍珠好硬,完全冇咬口。同埋
跟住落黎终于可以讲野食。
我嗌咗下午茶餐嘅台式卤肉大排饭,啲肉有小小筋,都几有口感,份量系下午茶份量黎讲都算几多饭,如果卤肉多啲就更好啦。 饮品系送嘅,有得配呢种普通餐厅嘅特饮都唔洗加钱,所以都算几抵。仲要如果嗌珍珠奶茶,大食嘅都一定够饱!
但建议唔好嗌珍珠奶茶,奶茶偏甜,啲珍珠好硬,完全冇咬口。同埋唔知系咪饮管嘅原因,好难吸到啲珍珠上黎,搞到要用支饮管撩吓撩吓,饮到好辛苦。 友人嗌左午餐set嘅鸡丝冷面,佢话味道都可以,但略嫌唔够个冷面可以再冻少少,咁会更加好。
午餐set系附送小菜,听闻每次都唔同,今次就配半只蛋同青瓜茄子,搭配住黎食都几清爽开胃。
另外佢配嘅嘢饮就系金桔鲜柠绿茶,甘得来带甜,味道唔错,饮到后期先知入面有少少椰果🤣