2022-06-16
本身都抱住期望去食,冇谂到可以衰成咁我同屋企人黎食晚市,当时人唔算多,入到去见到仲有好多吉枱,但偏偏被安排左一张靠近路口位嘅枱,条通道有好多侍应拎住d𩠌走围走,实在好危险,及后我们向侍应提出转枱,她回应:你想转咪转lo。转枱后,刚才那个侍应走过黎,问我地枱上d碗仲要唔要,表示唔要就收走,要就唔好张d碗叠高,要逐个逐个摊出黎放,如果唔系我会比老细闹,听完就系火都黎埋,点解要果客去迁就你地员工做法。d𩠌到齐,之后我哋想叫几个白饭,就问侍应一个饭几多钱,之后佢答完我价钱,丢张菜单比我,我当刻好愕然,我再问:系要写返纸定可以就咁叫你落。佢话你要咪讲lo,d态度真系世界级,讲真,我第一次去呢度食,真系唔知你哋d价钱,问下啫。另外,成个用餐体验都好唔自在,d侍应一见到我地食完就冲过黎收碟,成程系我地枱附近行黎行去,望实我地d枱,望住我地食野,好骚扰d客 ,最搞笑系当时仲有好多吉枱,有位侍应仲要走过黎我地枱黎铅笔,须知道,支铅笔摆左系入少少嘅位,佢要系枱与枱之间条好窄嘅通道摄入去,难道成间餐厅得我哋枱有铅笔?最后我一叫埋单就走黎问我地d野食系咪唔要,我话系,之后佢同我清枱,连杯都收埋,本身想饮多几杯
另外,成个用餐体验都好唔自在,d侍应一见到我地食完就冲过黎收碟,成程系我地枱附近行黎行去,望实我地d枱,望住我地食野,好骚扰d客 ,最搞笑系当时仲有好多吉枱,有位侍应仲要走过黎我地枱黎铅笔,须知道,支铅笔摆左系入少少嘅位,佢要系枱与枱之间条好窄嘅通道摄入去,难道成间餐厅得我哋枱有铅笔?最后我一叫埋单就走黎问我地d野食系咪唔要,我话系,之后佢同我清枱,连杯都收埋,本身想饮多几杯茶都唔得,好赶客。
其实都有d野赞嘅,就系食物质素系水准之上,可以系到食到正宗客家菜,但可惜,食物再好食都唔会再黎,贴钱买难受。