2018-07-14
HMV Café 之前食过几次午餐,钟意佢呢度唔系太多人,座位阔落舒适,而且有个大银幕可以睇吓MV,食物质素和价钱都OK。寻晚又再嚟咗食晚饭,因为是Music Night, 九点有live show 听真人唱歌。食物味道一样没有令我们失望,但今次碟 ribs 上枱时只是微暖,美中不足!最值得推介就系道甜品「心太软」,超正!好好味对一间餐厅嚟讲,食物固然重要,但服务质素一样同样重要!我们只order食物,没有叫饮品,所以只几叫了几杯水。食物已食了两样水还未到,于是向侍应了解,答覆是水由楼面落单给水吧安排,由于是晚客人多,所以水要排队出!终于等到有水上枱,但只有半杯,两三啖就可以饮晒!唯有悭住饮,怕再order 又要等几个字!但最终还是要再order 水,因为实在太细杯。今次好D,只等咗六七分钟,但依然得半杯!张枱好细,刚食完嚿ribs 正准备食下面啲沙律菜, 食完第一著沙律菜,pizza就上来了,侍应就把啲沙律菜攞起就放低pizza, 之后就攞走碟沙律菜。我以为她会把沙律菜换过只细碟再上枱,因为她攞走时我还食紧,即是我会继续食啦,点知一去无回头,真是比佢激坏!之后收碟的速度都好快,一
最值得推介就系道 甜品「心太软」,超正!好好味
张枱好细,刚食完嚿ribs 正准备食下面啲沙律菜, 食完第一著沙律菜,pizza就上来了,侍应就把啲沙律菜攞起就放低pizza, 之后就攞走碟沙律菜。我以为她会把沙律菜换过只细碟再上枱,因为她攞走时我还食紧,即是我会继续食啦,点知一去无回头,真是比佢激坏!之后收碟的速度都好快,一食完就攞走,所以我们每次剩返少少都嗱嗱临食埋佢,惊比佢攞走埋冇得食。真的唔知话佢服务好定唔好!最搞笑的是又看到隔离枱成枱嘢,侍应又攞新菜上,枱面已冇空位,侍应就索性把碟新菜递上客人手中就走了,见到真是O晒嘴!请问可唔可以服务有啲质素呢?记得以前嚟食都唔系咁㗎!?