2023-01-25
年廿九下午2点左右去饮下午茶,第一次去元朗翠园,如本想去利小馆,但已收炉,所以就试吓呢间,首先知客比张飞写住台号叫我入去,无讲边个位置,入到去就问第一个侍应,佢净系话𠮶边,如是者,前后一路行,总共要问咗3个侍应先去到,重点系啲台系无写号码,根本好难揾。坐低后,问侍应有无点心纸,佢先话自己手机落单,又走咗,我叫住佢,话无QR Code, 先话等阵😡,现场客人不多,咁样嘅服务真系唔得。2:30落咗 ❤️椒盐炸豆腐$45 好香脆,好香炸蒜味,好好食❤️肉丝炒面 $128 炸面香脆可口💚咸水角$39 已经淋咗,脆会好食啲💛叉烧包$39 个包面已经有几滴水湿咗,唔应该比客,味道正常茶位 $15/位另外仲叫咗百花酿鱼肚 & 蚝皇鲜竹卷 到3:00还未上台,而个场就差唔多冇乜客,同侍应Co Co 讲,话漏单就唔要,但无覆我哋,再问佢,就话而家蒸,我哋话未蒸就唔要喇!3:06拎出嚟话蒸好,我哋话求先我哋已经话咗未蒸就唔要,我哋要走,佢就话而家蒸好啦,放低就走左,我哋叫住佢,同佢讲,我哋等咗大半个钟,讲咗话未整就唔要,跟住佢就发脾气话佢乜都唔知,我哋叫佢叫经理过嚟,佢就又掉嘢落台话佢咩都唔知就走左😡。我起
2:30落咗
❤️椒盐炸豆腐$45 好香脆,好香炸蒜味,好好食
❤️肉丝炒面 $128 炸面香脆可口
💚咸水角$39 已经淋咗,脆会好食啲
茶位 $15/位
我起身见到个著黑色背心白色恤衫嘅侍应,问佢经理喺边,佢就只系话有啲咩事你讲啦,我重复再问,佢又系重复再答同一句,点都唔讲经理喺边,我讲咗事情比佢听,跟住𠮶个女侍应又喺度闹,话蒸咗俾我哋又唔要,跟住𠮶个男侍应就话好简单啫,帮你收返两碟嘢取消咗佢,佢就走咗。
呢啲咁样嘅服务真系非常之差,永远都唔会再食。