2018-05-15
完全系明星效应。Mr. C 话要去何家小姐间餐厅。我问,你知食乜吗?唔知啊,不过何家最索千金超莲BB开,一定要帮衬!上网想睇下点解呢度叫玖五,原来系何小姐将台湾好出名,已经有56年历史既「玖五牛肉面」引到香港!好啦,反正咁出名既台湾面我都想试下。星期五夜晚,竟然冇人排队?正。即刻入去!坐低咗谂食咩。其中一个女侍应好好,走过来介绍话呢度所有野食都冇味精。哦,好健康!麻辣牛肚面 $88唔知点解𠮶日MrC兴起食牛肚。佢个汤麻辣得黎又唔系好辣。我食都接受到。牛肚爽而有嚼头,而且好入味。MrC 拣咗硬面。面质厚实,好有嚼感。牛肉伴面 $78我呢日想食比较干身既拌面,而我都点咗硬面。我觉得硬面有点似日本沾面𠮶只面。面身粗而扁身,柔韧有致。面底下有哋红烧牛骨汤,香浓而不溜,非常惹味。但系,唔知点解,好似争紧啲嘢。好似好单调。又或者,牛肉面俾得呢个价钱,我期望太高?我问MrC 有咩感觉,佢同我一样,有种讲唔出既感觉。只可以用,未满足到我哋。可能因为差只卤蛋?酸菜?我觉得下次可以俾多次机会,希望会satisfy啲啦!
麻辣牛肚面 $88
唔知点解𠮶日MrC兴起食牛肚。
MrC 拣咗硬面。面质厚实,好有嚼感。
牛肉伴面 $78
我呢日想食比较干身既拌面,而我都点咗硬面。
我觉得硬面有点似日本沾面𠮶只面。面身粗而扁身,柔韧有致。
面底下有哋红烧牛骨汤,香浓而不溜,非常惹味。
我觉得下次可以俾多次机会,希望会satisfy啲啦!