2014-04-11 339 浏览
晚上七点入座,有位,唔需要等。依餐一个人食,好快谂到食咩,不过挥手超过五分钟都无人理,最可怕系我周围既食客情况一样。之后到上菜,我叫左换酸辣米线+萝卜+冬菇,上菜侍应一言不发放低碗米线同order纸行左去。终于入戏肉,到品尝晚餐时间,用汤匙一搅,入面好多酸菜,有五个萝卜,三个冬菇,简单一句都足料既。试一口汤,酸菜味够浓。到食落口,米线煮得唔够时间,仲好白,咬落去生生地,冬菇不过不失,萝卜就真系好生,生到有d(青)既味。最后埋单,我放低张单同五十蚊系柜面,佢找返六蚊比我,全程眼神对话都无交流。总括:食米线,我觉得依间无咩特别好唔好食,而做米线既店装修都无咩特别靓唔靓,失败既系(落单唔比加𩠌),超奇!不过连锁式既餐厅黎讲,依间服务唔得,1:见到d侍应落单方法系落完一张枱,之后去柜面交单先可以去第二台客落单。2:侍应系无留意过客人入座,所以有客挥手都知。3:上菜,埋单,同客人讲上咩菜收几钱找几钱,连茶餐厅都识既,集团式餐厅竟然无。
晚上七点入座,有位,唔需要等。
总括:食米线,我觉得依间无咩特别好唔好食,
2014-04-10