2017-05-04 1343 浏览
3月尾去食,一直都未有时间写食评,现补上!先讲环境及气氛都系好赞的,服务又周到,成日都有人黎帮手斟茶,搅到我地都唔好意思!我叫咗人参乌龙,略嫌人参味唔多够,反而小南国的比佢做得好!先上前菜 - 黑松露伴鸡有好多香芹,同黑松露及鸡都好夹!份量唔算多,2-3人食就啱啱好!再上系要预留的西班牙黑毛猪叉烧,系好味的!但又唔可以用有咩特别去形容,只可以话食材系比一般新鲜矜贵!始终叉烧系味浓的食物,所以特显唔到西班牙黑毛猪的味道及口感!之后系宫廷鳕鱼煲,好咸!鳕鱼系比较清新的鱼,不宜重味过咸处理,有点失望!食到底,我仲要拎清水浸走啲咸味先食到!侍应见我咁做,仲过黎了解了解添,我都好坦诚咁俾咗意见佢,希望对佢地有帮助!因为想饮汤,但得两个人,所以唔可以又叫汤又叫饭,所以叫咗汤饭!呢个鱼汤四宝泡饭无令我地失望,上枱一大煲,"哗"了一声出来,因为得两个人,所以未免太大煲了!侍应仲讲笑「得个煲大嫁炸!」不过,一打开煲盖,真系份量唔细煲啰!我谂至小分到6-7碗仲要加入脆米,今次饱啰!鱼汤够浓,一定要趁热食,冻咗有腥味都系正常的!入面应该有4款料,好似有鱼同虾!口感味道都好丰富,好味道!不过真系好大煲,两个人
3月尾去食,一直都未有时间写食评,现补上!

人参乌龙

先上前菜 - 黑松露伴鸡
有好多香芹,同黑松露及鸡都好夹!

份量唔算多,2-3人食就啱啱好!

黑松露伴鸡

西班牙黑毛猪叉烧

宫廷鳕鱼煲

不过,一打开煲盖,真系份量唔细煲啰!我谂至小分到6-7碗

仲要加入脆米,今次饱啰!

不过真系好大煲,两个人食,有点吃力!衷心建议人多先好叫黎试~

鱼汤四宝泡饭
黑松露伴鸡